PABO-Collegetour

Toursessie door gastsprekers langs lerarenopleidingen over Persoonlijk Meesterschap.

Het project

De PABO-Collegetour 2015 bestaat uit een serie van vier tours, opgenomen op en ontwikkeld in samenwerking met de vier deelnemende hogescholen. Iedere toursessie bestaat uit een korte inleiding door de gastspreker, waarna de studenten (uit PABO 3, soms 2) in tweetallen vragen formuleren en op basis van deze vragen in gesprek gaan met de gastspreker. Van iedere sessie wordt een video compilatie gemaakt en is reflectiemateriaal ontwikkeld dat in de les of als zelfstandige opdracht door de studenten gemaakt kan worden.

Het doel

Het voornaamste doel van de tour is om studenten te leren vanuit een onderzoekende houding om te gaan met hun eigen persoonlijk meesterschap. Waarom loop je in praktijk tegen bepaalde blokkades of spanningen aan? Hoe gaan je om met verschillende opvattingen in je klas en welk resultaat heeft dat op je eigen houding richting leerlingen? Ben je je bewust van de manier waarop je leerlingen wereldwijs maakt en hoe wereldwijs ben je zelf eigenlijk? Tijdens deze ontdekkingstocht ervaren studenten hoe jouw persoonlijk meesterschap bij kan dragen aan een veilige leeromgeving op school.

Opbrengsten

De database met filmopnames en het werkmateriaal is na inschrijving op de website van Respect Education Foundation vrij toegankelijk en we nodigen studenten en opleidingen van harte uit met het materiaal aan de slag te gaan.

Terug naar overzicht